[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wij geloven dat het succes van een bedrijf afhangt van het succes van het salesteam! Sales draait om klanten te helpen om te laten zien en te bereiken wat ze niet voor mogelijk houden! Na het lezen van tientallen salesboeken hebben wij een formule gemaakt voor succesvolle salesgroei of een voorspelbare salespijplijn:

 

Doelgroep + Boodschap + Contactkanaal + Contactmoment

 

🎯1. Je ideale doelgroep

Om structureel succesvol te groeien moet je jezelf richten op een niche. Hoe kan je van een potentiële klant verwachten dat ze voor jou kiezen als jij nergens laat zien dat je voor hen kiest. Zo veel bedrijven waar wij komen verkondigen dat ze hun product of dienstverlening aan iedereen kunnen verkopen, onderscheid is dus nul. Nog een keer: Hoe kan je van een potentiële klant verwachten dat ze voor jou kiezen als jij niet voor hen kiest.

💌2. Je unieke boodschap

Einstein zei het erg mooi: “als je het niet kan uitleggen aan een zesjarige, snap je het zelf niet goed genoeg.

Je boodschap is zo simpel als: We helpen deze bedrijven, met deze specifieke problemen omdat hun huidige situatie deze gevolgen voor ze heeft en ze willen naar deze situatie > de oplossing.

LET OP:

Respecteer mensen die het specifieke probleem dat je oplost niet herkennen of ervaren.  ZE HEBBEN JE HULP (nog) NIET NODIG!

📞👩‍💻3.Contactkanaal

Er is niet 1 kanaal die bij uitstek het meest succesvolle kanaal is om outbound sales te doen. Wij geloven er dan ook niet in dat je alleen call als kanaal moet inpassen of alleen e-mail of alleen social selling. Het is juist een mix van deze kanalen die je succesvol kunnen maken. Niet alle beslissers zijn namelijk op dezelfde manier te bereiken.

🕖4. Contactmoment

Gemiddeld heb je 7 tot 12 contactmomenten nodig om het vertrouwen van een potentiële klant te winnen. 80% van de deals wordt gesloten na het 5e contactmoment. Follow up is dus cruciaal! Hoe bizar is het dan om te weten dat 48% van de salesmensen geen follow-up geeft na het eerste contact!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]