fbpx

5 Cruciale veranderingen in outbound sales!

Match-day Academy

Match-day Academy

1. Outbound sales experts

Binnen veel organisaties is de rol van prospecter of outbound sales een zwaar ondergewaardeerde job. Als je de rol op deze manier behandeld krijg je nooit top resultaten. Het is namelijk een uitdagende en cruciale rol. Behandel je outbound sales als experts en zorg ervoor dat ze dit zijn of worden. Train en ontwikkel de specifieke vaardigheden die nodig zijn.

2. Kwalificeer je ideale klanten voor je contact opneemt

De meeste prospecttijd gaat verloren door contact op te nemen met ongekwalificeerde op branche gebaseerde prospects. Spendeer voldoende tijd aan het opstellen van een ideaal klantprofiel. Welke eigenschappen hebben je top 10-20% klanten en kwalificeer hier je prospects op.

3. Onderzoek behoefte

Waar voorheen de sales gepusht werd, is dit totaal niet meer aan de orde in prospecting 2.0
In plaats van doordrukken is het hoofddoel van het contact om te onderzoeken. Onderzoeken wat de prospect doet en of er een mutual fit is of juist niet.

4. Smartphone mails

Stop met het sturen van lange salesmails die niemand leest! Stuur korte mails die leesbaar zijn op een smartphone scherm zonder te scrollen. Wees eerlijk en tot he point – wat is het doel van je mail?


5. Slimme salestools

Gebruik slimme salestools om je salesproces zo effectief mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan dashboard of tools die het gedrag (bijvoorbeeld website bezoek) van je prospect monitoren. Er zijn zoveel tools, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Maar blijft testen en kijk welke tools jullie salesproces helpen.

Wil je het blog delen?

Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on whatsapp
Deel op WhatsApp

Bel ons

Wij zijn bereikbaar tussen 08:00 en 17:30. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel gerust! op 033 - 303 4970

Mail ons

Heb je vragen over het blog of heb je andere vragen? Stuur ons een mailtje naar: rubenvantwillert@match-day.nl

Bezoek ons

Ons hoofdkantoor staat op de Broerswetering 10A in Bunschoten Spakenburg.

Match-day Academy

Andere blogs

5 STAPPEN DIE GEGARANDEERD LEIDEN TOT EEN INHOUDELIJK GESPREK

Hoe zorg jij ervoor dat je in de eerste krappe halve minuut het vertrouwen wint van je prospect? Het is voor veel accountmanagers, ZZP’ers en ondernemers in het begin enorm lastig om in gesprek te komen met prospects. Maak je geen zorgen. Je beschikt NOG niet over de methodes die jou helpen om het perfecte gesprek te

sales

Laat je sales exploderen door 6 op wetenschap gebaseerde methodes te gebruiken! (Deel 1)

Wist je dat 63% van de sales mensen potentiële klanten wegjaagt in plaats van ze binnenhaalt? Nee wij ook niet. Toch is het best logisch als we kijken naar het schokkende feit dat het overgrote deel van de verkopers niet weet hoe het aankoopproces van hun kopers eruitziet. Sterker nog, hoe kan je potentiële klanten begeleiden in het kopen van jouw product of