fbpx

3 verrassende statistieken over salestoppers!

Match-day Academy

Match-day Academy

Veel mensen hebben het beeld dat een salestopper manipulatief en glad is. Mijn dagelijkse ervaring is het tegenovergestelde. Daarom vond ik het tijd om op zoek te gaan naar onderzoeken over salestoppers.

Welke persoonlijke eigenschappen werken het best in sales?

Om deze vraag te beantwoorden kwam ik bij Steve W. Martin, een professor aan de USC Marshall School of Business en auteur van Heavy Hitter Sales Psychology. Hij wilde erachter komen hoe salestoppers verschilden van hun minder presterende collega’s.

Hij onderzocht dit aan de hand van persoonlijkheidstests bij duizend B2B-verkopers. Deze verkopers werkten bij enkele van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven. Dit is wat uit zijn onderzoek bleek:

Sales Research on Top Sellers:

1. Bescheidenheid

Van de salestoppers heeft 91% een bovengemiddelde score voor bescheidenheid!
Ze hoeven niet het middelpunt van de belangstelling te zijn, maar zetten de klant centraal in alles wat ze doen. Ze luisteren meer dan dat ze praten. Het belangrijkste is dat de klant geholpen wordt.

2. Nieuwsgierig

82% van de salestoppers scoorde extreem hoog op nieuwsgierigheidsniveaus.
Top-verkopers willen meer leren over hun klanten, markt, producten, waardeproposities, triggerende gebeurtenissen, het koopproces en de personen waarmee ze omgaan. Met een diepe honger naar kennis en informatie stellen ze meer en betere vragen.

3. Doelgericht

De grootste groep salestoppers scoort zeer hoog op prestatiegerichtheid namelijk 84%. Zij werken met doelstellingen en doen er alles aan deze te bereiken. Daarom houden ze de voortgang bij en zijn ze goudeerlijk over hoe het gaat. Ze zoeken mogelijke obstakels, zodat ze deze kunnen elimineren / minimaliseren voordat ze zich voordoen. Ze maken strategieën, bedenken plannen A, B en zelfs C. Ze hopen nooit op succes, ze creëren het.

Bron: “Seven Personality Traits of Top Salespeople,” Steve W. Martin, Harvard Business Review, https://hbr.org/2011/06/the-seven-personality-traits-o

Wil je het blog delen?

Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on whatsapp
Deel op WhatsApp

Bel ons

Wij zijn bereikbaar tussen 08:00 en 17:30. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel gerust! op 033 - 303 4970

Mail ons

Heb je vragen over het blog of heb je andere vragen? Stuur ons een mailtje naar: rubenvantwillert@match-day.nl

Bezoek ons

Ons hoofdkantoor staat op de Broerswetering 10A in Bunschoten Spakenburg.

Match-day Academy

Andere blogs

5 STAPPEN DIE GEGARANDEERD LEIDEN TOT EEN INHOUDELIJK GESPREK

Hoe zorg jij ervoor dat je in de eerste krappe halve minuut het vertrouwen wint van je prospect? Het is voor veel accountmanagers, ZZP’ers en ondernemers in het begin enorm lastig om in gesprek te komen met prospects. Maak je geen zorgen. Je beschikt NOG niet over de methodes die jou helpen om het perfecte gesprek te

sales

Laat je sales exploderen door 6 op wetenschap gebaseerde methodes te gebruiken! (Deel 1)

Wist je dat 63% van de sales mensen potentiële klanten wegjaagt in plaats van ze binnenhaalt? Nee wij ook niet. Toch is het best logisch als we kijken naar het schokkende feit dat het overgrote deel van de verkopers niet weet hoe het aankoopproces van hun kopers eruitziet. Sterker nog, hoe kan je potentiële klanten begeleiden in het kopen van jouw product of