fbpx

De formule voor succesvolle salesgroei!

Match-day Academy

Match-day Academy

Wij geloven dat het succes van een bedrijf afhangt van het succes van het salesteam! Sales draait om klanten te helpen om te laten zien en te bereiken wat ze niet voor mogelijk houden! Na het lezen van tientallen salesboeken hebben wij een formule gemaakt voor succesvolle salesgroei of een voorspelbare salespijplijn:

 

Doelgroep + Boodschap + Contactkanaal + Contactmoment

 

🎯1. Je ideale doelgroep

Om structureel succesvol te groeien moet je jezelf richten op een niche. Hoe kan je van een potentiële klant verwachten dat ze voor jou kiezen als jij nergens laat zien dat je voor hen kiest. Zo veel bedrijven waar wij komen verkondigen dat ze hun product of dienstverlening aan iedereen kunnen verkopen, onderscheid is dus nul. Nog een keer: Hoe kan je van een potentiële klant verwachten dat ze voor jou kiezen als jij niet voor hen kiest.

💌2. Je unieke boodschap

Einstein zei het erg mooi: “als je het niet kan uitleggen aan een zesjarige, snap je het zelf niet goed genoeg.

Je boodschap is zo simpel als: We helpen deze bedrijven, met deze specifieke problemen omdat hun huidige situatie deze gevolgen voor ze heeft en ze willen naar deze situatie > de oplossing.

LET OP:

Respecteer mensen die het specifieke probleem dat je oplost niet herkennen of ervaren.  ZE HEBBEN JE HULP (nog) NIET NODIG!

📞👩‍💻3.Contactkanaal

Er is niet 1 kanaal die bij uitstek het meest succesvolle kanaal is om outbound sales te doen. Wij geloven er dan ook niet in dat je alleen call als kanaal moet inpassen of alleen e-mail of alleen social selling. Het is juist een mix van deze kanalen die je succesvol kunnen maken. Niet alle beslissers zijn namelijk op dezelfde manier te bereiken.

🕖4. Contactmoment

Gemiddeld heb je 7 tot 12 contactmomenten nodig om het vertrouwen van een potentiële klant te winnen. 80% van de deals wordt gesloten na het 5e contactmoment. Follow up is dus cruciaal! Hoe bizar is het dan om te weten dat 48% van de salesmensen geen follow-up geeft na het eerste contact!

Wil je het blog delen?

Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on whatsapp
Deel op WhatsApp

Bel ons

Wij zijn bereikbaar tussen 08:00 en 17:30. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel gerust! op 033 - 303 4970

Mail ons

Heb je vragen over het blog of heb je andere vragen? Stuur ons een mailtje naar: rubenvantwillert@match-day.nl

Bezoek ons

Ons hoofdkantoor staat op de Broerswetering 10A in Bunschoten Spakenburg.

Match-day Academy

Andere blogs

5 STAPPEN DIE GEGARANDEERD LEIDEN TOT EEN INHOUDELIJK GESPREK

Hoe zorg jij ervoor dat je in de eerste krappe halve minuut het vertrouwen wint van je prospect? Het is voor veel accountmanagers, ZZP’ers en ondernemers in het begin enorm lastig om in gesprek te komen met prospects. Maak je geen zorgen. Je beschikt NOG niet over de methodes die jou helpen om het perfecte gesprek te

sales

Laat je sales exploderen door 6 op wetenschap gebaseerde methodes te gebruiken! (Deel 1)

Wist je dat 63% van de sales mensen potentiële klanten wegjaagt in plaats van ze binnenhaalt? Nee wij ook niet. Toch is het best logisch als we kijken naar het schokkende feit dat het overgrote deel van de verkopers niet weet hoe het aankoopproces van hun kopers eruitziet. Sterker nog, hoe kan je potentiële klanten begeleiden in het kopen van jouw product of